Osmanlıdan miras kalan geleneksel Türk Lokumu’nun tadını yeni nesillere aktarmaya özen gösteren Meşhur Safranbolu Lokumcusu 1977 yılında kurulmuştur. Geçen yıllar içerisinde Safranboluyu ve Safranbolu lokumunu’nun lezzetini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında başarı ile tanıtmış ve büyük beğeni kazanmıştır. Meşhur Safranbolu Lokumcusu o günden bu yana kalitesinden taviz vermemiş ve butik tarzını korumayı bilmiştir. 
1995 yılından itibaren kurumsal bir yapıya bürünen ve  şu anda  ikinci kuşak çocukları tarafından yönetilen Meşhur Safranbolu Lokumcusu perakende satışın dışında ihracat yapar duruma gelmiştir. Zaman içerisinde ürün gamı genişlemiş yöresel bir çok ürün eklenmiştir. 
2008 yılından itibaren şubeleşme kararı alan Meşhur Safranbolu Lokumcusu daha sonrasında franchise vermeye başlamış ve şube sayısını da arttırmıştır.

LOKUM HAKKINDA BİLGİ:
Lokum, 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaşmıştır.. Osmanlı Devleti'nde rahat-ül hulkum (boğaz rahatlatan) adıyla anılan lokum Avrupa'da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla 'Turkish Delight' adıyla 19. yüzyılda tanınmaya başlanmıştır.. Daha önceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokum, 19. yüzyilda 'Kelle şekeri' olarak bilinen rafine şeker ve özellikle nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi sayesinde bugünkü tat ve lezzetine kavuşmuştur.